پیام ویژه

آخرين مطالب

خانه سینما؛ چرا مرضیه برومند هم رفت؟ گزارش

خانه سینما؛ چرا مرضیه برومند هم رفت؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - عصر ایران /بعد از انتشار خبر استعفا ، مرضیه برومند در صفحه اینستاگرامش متنی منتشر کرد و از دلیل آمدن و این تصمیم بر رفتنش نوشت: « من در تاریخ دهم مهرماه از سمت مدیریت عامل خانه سینما استعفا دادم. اما چرا آمدم و چرا رفتم؟
بازار
نهال موسوی| روز گذشته خبر کناره گیری مرضیه برومند از مدیر عاملی خانه سینما یک غافلگیری برای اهالی سینما به همراه داشت چون هنوز 8 ماه از قبول این مسئولیت نگذشته که از آن خداحافظی کرد. 
این قضیه را هم یادآوری کنیم که قبل از برومند، فرهاد توحیدی در شهریور ماه از دبیری بیست‌وسومین دوره‌ اهدای جوایز سالانه‌ سینمای ایران (جشن خانه سینما) استعفا کرد.
بعد از انتشار این خبر مرضیه برومند در صفحه اینستاگرامش متنی منتشر کرد و از دلیل آمدن و این تصمیم بر رفتنش نوشت: « من در تاریخ دهم مهرماه از سمت مدیریت عامل خانه سینما استعفا دادم. اما چرا آمدم و چرا رفتم؟
آمدم تا هیئت مدیره را در عبور از بحران‌های سختی که پشت سر گذاشته و همچنان درگیر پیامدهایش بود، یاری کنم. آمدم آغوش باز کنم و خانواده سینما به ویژه جوان‌ها را از افتادن به دامی که از هرسو برایشان گسترده شده به سلامت به در ببرم و نگذارم بیش از این از روح و روانشان هزینه بدهند. 
آمدم تا هرآنچه احترام و اعتبار دارم به کار ببندم و از مدیران و مسئولین فرهنگی بخواهم از لجبازی و عناد و بی‌مهری و رفتارهای تند و اهانت‌آمیز با هنرمندان مخصوصا با خانم‌های بازیگر دست بردارند و به آنان هشدار بدهم؛ راهی که پیش گرفته‌اند جز عمیق‌تر شدن شکاف‌ها و نابودی سینما حاصلی ندارد. اما متاسفانه گوش شنوایی نبود، یا بود و تصمیم گیرندگان اصلی کسان دیگری بودند.
آمدم تا با پرهیز از گرفتار شدن در چرخه روزمرگی و برآوردن خواسته‌های ابتدایی و کوتاه مدت برخی از اعضا، مطالبات اصلی و بنیادین صنوف سینمایی را پیش ببرم و برنامه‌های کلان هیئت مدیره را که در اولویت خواسته‌های صنوف هم بود، دنبال و اجرا کنم، اما حاشیه‌ها و حوادث و رویدادهای غم‌انگیز پی‌درپی و جریانات و اختلاف نظرهای درونی خانه سینما منجر به توقف اجرای برخی از برنامه‌های کلان هیئت مدیره و محول شدن آن به آینده‌ای نامعلوم شد.
ناتوانی من در درک پیچیدگی‌ها و تناقض‌های درونی خانه سینما که در لغو رویداد سالانه موسوم به جشن سینما خود را نشان داد و هم‌چنین خودداری سازمان سینمایی از پرداخت‌های به موقع تکلیفی به دلایل مختلف مزید بر علت شد و احساس کردم بودن من دیگر نه تنها ثمر ندارد بلکه ممکن است به این نهاد صنفی با ارزش و یگانه آسیب وارد کند، بنابراین استعفای خودم را تقدیم کردم و قول دادم تا تاریخ بیستم آبان همچنان خانه سینما را اداره کنم و به قولم عمل کردم. 
برای خانه و خانواده پرافتخار سینما آرزوی سلامتی و موفقیت می‌کنم و همچنان در خدمت مردم و فرهنگ و هنر این سرزمین هستم.» 
این قضایا بیشتر نشان دهنده این قضیه است که انگار برخلاف آنچه که در ویترین سینمای ایران می‌بینیم در پشت صحنه چندان اوضاع روبراه نیست و درگیری‌ها و مشکلات زیادی وجود دارد. 
حامد مظفری روزنامه نگار و فعال رسانه‌‌های سینمایی در این باره نوشت: «این استعفاها را بگذارید کنار کنش های معیشتی خانه سینما در سالهای اخیر که به حداقل رسیده و تقریبا هیچ برنامه معیشتی برای سینماگران تعریف و اجرایی نشده و حتی بخشی از حق‌السهم بیمه تکمیلی درمان سینماگران- که تا سه سال قبل توسط خانه پرداخت می‌شد -هم حذف و خانواده سینما مجبورند هزینه هنگفت برای بیمه تکمیلی خود و همسر و فرزند بپردازند…
[...] خانه سینما یک بار در دولت دوم احمدی‌نژاد، منحل شد، یک بار در دولت اول روحانی، باز شد و حالا ده سال بعد از بازگشایی مجدد، خانه سینما نه منحل شده و نه احدی بنای انحلال آن را دارد ولی بود و نبودش، برای اهالی سینما چندان تفاوتی ندارد. 
انفعال چنان گریبانگیر خانه سینما شده که حتی وقتی رئیس سینمای دولت رئیسی در همان ابتدای کار، روسای خانه را به مشورت خوانده و خواهان ارائه برنامه جامع معیشتی می‌شود باز دو سال می‌گذرد و حتی در حد هزار کلمه طرح پیشنهادی برای ارتقای معیشت سینماگران به دولت ارائه نمی‌گردد تا بدنه صنف سینما، تندترین انتقادات را روانه روسای خانه کنند.» 
ناگفته پیداست که هئیت مدیره خانه سینما و مسئولان سازمان سینمایی یا وزارت ارشاد با همدیگر چندان هم سو نیستند و تمامی این اتفاقات به اختلافات مابین آنها و افراد دولتی ارتباط دارد.
برای خانه سینما مهمترین قضیه استقلال آن به عنوان یک نهاد صنفی است تا وقتی که این استقلال چه به لحاظ مادی و چه به لحاظ معنوی رخ ندهد همچنان در بر همین پاشنه می‌جرخد. 
در نوشته مرضیه برومند اشاره شده است که سازمان سینمایی از پرداخت به موقع به خانه سینما خودداری کرده است و این قضیه طبیعتا می‌تواند به دلایل زیادی باشد از مسائل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی گرفته تا اختلاف نظرات شخصی.
در شرایط کنونی خانه سینما به یک نهاد خنثی و بدون کارکرد تبدیل شده است که حتی از انجام کوچکترین وظایف، مخصوصا در برابر معیشت اعضا ناتوان است. 
چه کسی می‌تواند در این وادی وارد شود و بتواند مثلا بیمه بیکاری هنرمندان سینماگر را حل کند؟ با توجه به رفتن افراد معتدل و میانه روی مانند مرضیه برومند و فرهاد توحیدی انگار این نهاد به یک بن بست همه جانبه رسیده است، متاسفانه.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1426723/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لحظه وقوع سیل آخرالزمانی در کنیا

وزارت دفاع انگلیس هک شد

ارائه یک ساعت مشاوره در مدارس به ازای هر 12 دانش‌آموز

سازمان مالیاتی: با خرید 100 خودرو هم مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌شوید!

سریال استان‌سازی

هشدار کارشناس محیط زیست به کوهنوردان: گیاهان کوهی را از ریشه جدا نکنید، ممکن است سمی باشند!

آیا گوشی هواوی پیورا 70 با برنامه‌های گوگل عرضه می‌شود؟

سرمقاله اعتماد/ «بی‌حجاب» یا «بی‌حجابی»؟

اختصاص ارز ترجیحی برای واردات تجهیزات پزشکی، مصرفی و توانبخشی مورد نیاز جانبازان و ایثارگران

پاسخ چهره به چهره وزیر بهداشت به سوالات و مطالبات مردم

اظهارات قابل تامل مقام اورژانس درخصوص مزاحمت تلفنی‌ها

گزارش پلیس از انهدام شبکه های فریب و قاچاق دختران

طلای جهانی تغییر مسیر داد

کلاهی سر جمهوری اسلامی رفت که باید جامعه یکسان و یکدست شود/ تمام جهان را در مقابل خودمان قرار داده‌ایم/ ما از این غفلت کرده‌ایم که جامعه ای متنوع به لحاظ حجاب بوده‌ایم/ اشکال جمهوری اسلامی این است که فکر می‌کند ایرانیان از آمدن او مسلمان شده‌اند

نشانه‌شناسی از سفر گروسی

سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

بارش تگرگ در شهرستان‌های پاوه، ثلاث‌باباجانی و سرپل ذهاب

سرقت ناموفق موبایل در مشهد

واکنش چمران به ودیعه میلیاردی به مدیران شهرداری

معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا: صنعت لوازم خانگی هم در حال مبتلا شدن به بیماری صنعت خودرو است

جریمه به کارگیری اتباع غیرمجاز 1.2 میلیون تومان شد

اپل درحال بررسی همکاری احتمالی با استارتاپ خودروسازی Rivian است

زوج تایبادی مراسم عقد خود را در مزار شهدای گمنام برپا کردند

ستاد شاهد دانشگاه علوم پزشکی تبریز تشکیل جلسه داد

انتصاب مدیر کل دفتر خدمات سلامت و امور سالمندی بنیاد شهید و امور ایثارگران

تسلیت مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به مدیرعامل شرکت توسعه و مدیریت بنادر و فرودگاه‌های کیش

ارزان ترین سنگ قبر چقدر برای خانواده متوفی آب میخورد؟

واکنش «کیهان» به مقاله «عبدی»: اگر بی‌عقل نبودید که لقب استاد و نواندیش را حراج نمی‌کردید

پیام تبریک دکتر قاضی زاده هاشمی به مناسبت سالروز تاسیس بانک دی

جلسه ستاد شاهد و ایثارگر طلاب استان سمنان برگزار شد

میزان: حکم "محمود مهرابی" قابل فرجام‌خواهی است

زمان اعلام نتایج آزمون ارشد مشخص شد

فعالیت سامانه بارشی برای روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه در نواحی شمالی کشور

هدف از افشای فایل محرمانه ظریف تداوم دولت روحانی با کمک آمریکا بود!

سقوط ارز رژیم صهیونیستی رکورد زد

سرمقاله صبح نو/ جنایت بی‌پایان

آمار وزیر راه از ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن

اوپو پد 3 باتری پرظرفیت و نمایشگر بزرگ خواهد داشت؟

سرمقاله سیاست روز/ ضرورت‌های یک کنفرانس

سرمقاله آفرینش/ دامنه بی انتهای گردشگری

واژگونی مینی بوس در آزاد راه؛ 15 مسافر مصدوم شدند

جنایت هولناک جوان 22ساله در خانه مجردی دایی اش

سرمقاله ایران/ صدایی که از ایران شنیده می‌شود

سرمقاله دنیای اقتصاد/ نقش روایت‌ها در اقتصاد کشورها

سرمقاله شرق/ آیا خاورمیانه در آستانه تحول مهمی است؟

سرمقاله اعتماد/ «بی‌حجاب » یا «بی‌حجابی »؟

پیش‌بینی بودجه 3 همتی برای درمان رایگان کودکان زیر 7 سال

مهم‌ترین شروط افزایش تعداد سایت‌های 5G در کشور

سرمقاله فرهیختگان/ نگرانی طالبان از زبانه کشیدن آتش‌های زیر خاکستر

سرمقاله کیهان/ از دانشگاه شریف و تهران تا‌ هاروارد و MIT !