پیام ویژه

آخرين مطالب

خاطره جلال آل احمد از دیدار با «هنری کیسینجر» گزارش

خاطره جلال آل احمد از دیدار با «هنری کیسینجر»
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - «هنری کیسینجر» از مهم‌ترین و جنجالی‌ترین دیپلمات‌های آمریکا در سن 100 سالگی درگذشت. خاطره جلال آل‌احمد از دیدار با کیسینجر در دوران مسئولیت وی در هاروارد را بخوانید.
هنری کیسینجر از مهم‌ترین و جنجالی‌ترین دیپلمات‌های آمریکا در قرن بیستم در سن 100 سالگی درگذشت؛ وی در دوران ریاست‌جمهوری ریچارد نیکسون و جرالد فورد به عنوان وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی آمریکا فعالیت کرد و بعد از خروج از دولت آمریکا در سال 1977 همچنان نظراتش در عرصه سیاست خارجی آمریکا مهم تلقی می‌شد.
کیسینجر را معمار سیاست خارجه آمریکا در قرن گذشته و از بنیان‌گذاران اصلی ماشین جنگی آمریکا قلمداد می‌کنند؛ وی به نقش‌آفرینی در بمباران کامبوج در دوران جنگ ویتنام، حمایت از نسل‌کشی پاکستان در بنگلادش و چراغ سبز نشان دادن به دیکتاتوری آرژانتین در «جنگ کثیف» علیه مخالفان رژیم وقت و حمایت از کودتای 1973 علیه رئیس جمهوری منتخب شیلی سالوادور آلنده مشهور است.
جلال آل‌احمد نویسنده معروف ایرانی و خالق آثاری همچون «غرب زدگی»، «خسی در میقات»، «مدیر مدرسه»، «از رنجی که می‌بریم» و کتاب‌های مختلف داستان، ترجمه و سفرنامه است. آل احمد در سال 1956 میلادی مصادف با 1344 شمسی، سفری دوماهه به دانشگاه هاروارد برای شرکت در سمیناری بین‌المللی داشت.
به روایت جلال آل احمد، دانشگاه هاروارد، از سال 1951 هر تابستان، سمیناری بین‌المللی برگزار می‌کرده و نویسندگان و متفکران را از نژادها و فرهنگ‌ها و ملیت‌های مختلف برای چند هفته به این دانشگاه دعوت می‌کرده است و به قول جلال: «به این نیت که آشنا کند روشن‌فکران عالم را با روش زندگی و اندیشه آمریکایی. عین همه بورس‌های دیگر که در این سال‌های پس از جنگ دوم{جنگ جهانی دوم} مد شده است. نمک‌گیر کردن و ایجاد تعهد و از این قبیل. تحبیب قلوب و دیگر قضایا.»
خاطره جلال آل احمد از دیدار با «هنری کیسینجر»؛ "جنگ را غسل تعمید می‌دهد!"
آل احمد در سال 1344 به این سمینار دعوت شده بود و کتاب سفر آمریکا خاطرات وی از بازدید ایالات متحده است که حاوی نکات جالبی درباره فضای امریکا در دهه 60 میلادی و همچنین وضعیت سیاهپوستان در این کشور است؛ هنری کیسینجر بین سال‌های 1951 تا 1971 در دانشگاه هاروارد مدیر سمینارهای بین‌المللی بود و جلال درکتاب سفر آمریکا اشارات مختلفی درباره برخورد با شخصیتی دارد که چند سال بعد مشاور امنیت ملی و پس از آن وزیر خارجه امریکا شده است.
در یکی از قسمت‌های این کتاب که مطالعه آن را به خوانندگان توصیه می‌کنیم، در بخشی از این کتاب بعد از گوش دادن به سخنان برخی شخصیت‌های آمریکایی چنین می‌گوید: «امروز برای من مسلم شد که این نوع سخنران‌ها و سخنرانی‌ها بیشتر برای این است که زهر روشنفکر عالم را در این هاروارد نسبت به آمریکا بگیرند؛ حالا دیگر مثل روز روشن می‌بینم تاسیسات و تشکیلات کمپانی‌ها کار خودشان را می‌کنند منتها برای خواباندن صداها و به عنوان همان سوراخ اطمینان معهود پولی هم به آدم دغلی مثل کیسینجر می‌دهند. شان ایرلندی(یکی از مدعوین این سمینار) نقل می‌کرد که kuafmann که راه‌اندازنده برنامه teach-in بود، از کسینیجر خواسته بود در آن مجلس، نورمن میلر حرف بزند؛ کیسینجر پرسیده بود: «موافق یا مخالف؟» که اراذل روشنفکران عالم را این‌جا جمع کند و نشانشان بدهد که بله ما آزادی‌خواهی هم می‌کنیم و ضد جنگ هم حرف می‌زنیم ولی غافل از اینکه دارند جنگ را غسل تعمید می‌دهند.»
نورمن میلر نویسنده مشهور و صاحب سبک آمریکایی و برنده جایزه ادبی «پولیتزر» که در فضای سیاسی از هنرمندان ضدجنگ به‌شمار می‌رفت.
کشور آمریکا , 
هنری کیسینجر و محمدرضا پهلوی
آل احمد در ادامه درباره کیسینجر چنین می‌نویسد: «گویا خود کیسینجر کتابی نوشته به اسم بمب اتم و نمی‌دانم چه‌چیز... که در آن همین حقه‌بازی‌ها را درآورده که امروز دیدیم.»
یکی از آثار معروف آل احمد کتاب غرب‌زدگی است و در نقد تمایل به به فرهنگ غربی نوشته بود و همین مسئله را در این سمینار با برخی مهمانان مطرح کرده بود و به قول خودش "این غرب‌زدگی سخت کارش را کرده"! سخنان آل احمد علیه غرب به مذاق کیسینجر خودش نیامده بود و می‌نویسد: «دیروز کی‌سینجر در بحث سمینار سیاست و اقتصاد، قضیه غرب‌زدگی را مطرح کرده و اسم مرا و مرد سیلانی(سیل واگانام از مهمانان سمینار) را که از من سخت پشتیبانی کرده، برده و امروز هم قرار است دنبال کند همان مطلب را. فان دیک هلندی به من گفت بد نیست بروم به مجلس امروزشان و اول تصمیم داشتم بروم، بعد دیدم که خوب نیست. رفتن من به آن مجلس یعنی که اهمیت دادن به کیسینجر و دفاعش از غرب‌زدگی (مدرن شدن) و به ناچار باید جوابی داد... .»
در انتهای کتاب در فصل «کارنامه دوماهه هاروارد» آل احمد درباره مدیریت جلسات از سوی کیسینجر چنین می‌نویسد: «یک کار دیگر سمینار، مجالس سخنرانی آزادی بود که سه‌شنبه شب‌ها در تالار سخن‌رانی موزه آلستون‌بور، وابسته به هاروارد دایر می‌شد به اسم بحث آزاد و ورودش برای همه آزاد بود. هر هفته موضوعی انتخاب می‌شد و سه چهارنفر حرف می‌زدند و بعد بحث در می‌گرفت... سخنرانان مجلس از گروه سیاست بودند اما رییس مجلس که خود هنری کیسینجر بود، به مناسبت موقع و محل و مقامش جلسه را طوری گرداند که هیچ حمله‌ای به سیاست آمریکا در آن جا صورت نگیرد.»

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1434619/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افزایش حجم آب دریاچه ارومیه به 2.5 میلیارد مترمکعب

سازمان مالیاتی: برخی سلبریتی‌ها هم مالیات می‌دهند!

آنهایی که باید از مالیات بر عایدی سرمایه بترسند!

مدیریت صحیح دولت سیزدهم، عامل سوددهی پالایشگاه آبادان

هوش مصنوعی عمر باتری گوشی گلکسی S25 را بیشتر می‌کند

برگزاری نشست تخصصی شرکت نفت و گاز پارس در نمایشگاه نفت

تصاویر دوربین های مدار بسته مربوط به درگیری اراذل و اوباش

افت قیمت ها در بازار سکه و طلا؛ دلار در کانال 61 هزار تومانی باقی ماند

افت 7 هزار واحدی شاخص بورس

یک تیم اختصاصی در سامسونگ، برای اپل کار می‌کند

توسعه پالایشگاه آبادان با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی

آخرین جلسه رسیدگی به اتهامات امیرحسین مقصودلو؛ تتلو: اشتباه کردم، هیچ دفاعی ندارم

اشاره به اپل پنسل پرو در وب‌سایت اپل ژاپن رؤیت شد

حضور فعال شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب در نمایشگاه بیست‌وهشتم نفت

شرکت ملی حفاری حضور مؤثری در نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران دارد

ورود عملی جهان به جنگ جهانی سوم

خیز ایران برای ورود به باشگاه صادرکنندگان برتر تجهیزات نفتی

رشد بازار موبایل چین پس از 11 فصل؛ اپل از فهرست برترین برندها خارج شد

صدور مجوز اجرای کنسرت برای کشتی های تفریحی

تکذیب واگذاری تعیین حقوق کارگران به مجلس

بر پایی جشن باشکوه هفته معلم در جزیره کیش

سخنگوی اورژانس: در سیل‌های امسال 35 نفر جان باختند

بازی Sonic Rumble به‌زودی معرفی خواهد شد

رئیس قوه قضاییه: حرمت مراکز آموزشی و حریم خصوصی افراد باید حفظ شود

مصائب اصلاح‌طلبی

دادستان هرمزگان: اجازهٔ ترخیص روغن‌های آلوده را ندادیم

اولین دستگاه 6G دنیا رونمایی شد؛ 20 برابر سریع‌تر از 5G

19 نماینده دهه شصتی مجلس دوازدهم را بشناسید

کاهش تورم نقطه‌ای به 34 درصد در فروردین 1403

افول «امنا»، صعود «شانا»؟

لحظه وقوع سیل آخرالزمانی در کنیا

وزارت دفاع انگلیس هک شد

ارائه یک ساعت مشاوره در مدارس به ازای هر 12 دانش‌آموز

سازمان مالیاتی: با خرید 100 خودرو هم مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌شوید!

سریال استان‌سازی

هشدار کارشناس محیط زیست به کوهنوردان: گیاهان کوهی را از ریشه جدا نکنید، ممکن است سمی باشند!

آیا گوشی هواوی پیورا 70 با برنامه‌های گوگل عرضه می‌شود؟

سرمقاله اعتماد/ «بی‌حجاب» یا «بی‌حجابی»؟

اختصاص ارز ترجیحی برای واردات تجهیزات پزشکی، مصرفی و توانبخشی مورد نیاز جانبازان و ایثارگران

پاسخ چهره به چهره وزیر بهداشت به سوالات و مطالبات مردم

اظهارات قابل تامل مقام اورژانس درخصوص مزاحمت تلفنی‌ها

گزارش پلیس از انهدام شبکه های فریب و قاچاق دختران

طلای جهانی تغییر مسیر داد

کلاهی سر جمهوری اسلامی رفت که باید جامعه یکسان و یکدست شود/ تمام جهان را در مقابل خودمان قرار داده‌ایم/ ما از این غفلت کرده‌ایم که جامعه ای متنوع به لحاظ حجاب بوده‌ایم/ اشکال جمهوری اسلامی این است که فکر می‌کند ایرانیان از آمدن او مسلمان شده‌اند

نشانه‌شناسی از سفر گروسی

سردار رادان: کشف حجاب به خاطر مسائل اقتصادی نیست

بارش تگرگ در شهرستان‌های پاوه، ثلاث‌باباجانی و سرپل ذهاب

سرقت ناموفق موبایل در مشهد

واکنش چمران به ودیعه میلیاردی به مدیران شهرداری

معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا: صنعت لوازم خانگی هم در حال مبتلا شدن به بیماری صنعت خودرو است