پیام ویژه

آخرين مطالب

اقتصادآنلاین خبر داد: احتمال برکناری مدیر عامل شرکت ملی نفت اقتصادي

اقتصادآنلاین خبر داد: احتمال برکناری مدیر عامل شرکت ملی نفت
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - اقتصاد آنلاین / پس از انتشار خبر تخلف مدیرعامل شرکت ملی نفت، حالا خبر احتمال برکناری او به گوش می رسد.
چند روز گذشته اسنادی از ویژه خواری مدیرعامل شرکت ملی نفت منتشر شد که نشان می داد محسن خجسته مهر 7.5 میلیارد ریال را به صورت غیرقانونی دریافت کرده است.
این تخلف مربوط به ماموریت او در ستاد اجرایی فرمان امام(ره) است. در سال 1397 خجسته مهر به ستاد اجرایی مامور شده و مدیرعامل شرکت حفاری تدبیر می شود. بر اساس قوانین و مقرراتی که تکلیف حقوق کارکنان دولت را مشخص کرده، خجسته مهر یا باید از شرکت ملی نفت حقوق دریافت می کرد و یا از ستاد اجرایی. اما گفته می شود وی به مدت 2 سال از هر دو محل حقوق دریافت کرده است.
در اواسط سال 99، شرکت ملی نفت متوجه این تخلف شده و در نامه هایی به او و ستاد اجرایی، در خواست می کند مبلغ 753 میلیون تومان را به حساب شرکت ملی نفت واریز کند.
خجسته مهر در دولت محمود احمدی نژاد معاون برنامه ریزی وزارت نفت شد. او پس از به وزارت رسیدن زنگنه به قائم مقامی وزارت رسید و در سال 97 ماموریت پیدا کرد در یکی از زیرمجموعه های نفتی ستاد اجرایی به عنوان مدیرعامل ادامه فعالیت دهد. 
بر اساس قانون لازم بود با برعهده گرفتن مدیرعاملی شرکت حفاری تدبیر، حقوق دریافتی از شرکت ملی نفت قطع شود اما طی دو سال از سال 97 تا 99 خجسته مهر از دو شرکت مزبور حقوق دریافت می کرد.
مرداد 99 حسابداری شرکت ملی نفت متوجه این تخلف شده و طی ارسال نامه ای به بخش کارکنان وزارت نفت، اضافه حقوق پرداخت شده به خجسته مهر را 753 میلیون تومان اعلام می کند و خواستار بازگرداندن این مبلغ به حساب شرکت ملی نفت می شود.
وزارت نفت نیز به فاصله چند روز، نامه ای به ستاد اجرایی می زند تا اضافه حقوق پرداخت شده به خجسته مهر به دولت بازگردانده شود.
روال اداری انجام شده، هیچ تخلفی صورت نگرفته است
با وجود گذشت یک سال و نیم از ارسال این نامه، در بازگرداندن اضافه حقوق خجسته مهر ابهام وجود دارد. برخی منابع خبری می گویند تا کنون رقم مزبور بازگردانده نشده اما شرکت ملی نفت با انتشار تکذیبیه ای موضوع را به گونه ای دیگر بیان می کند.
در جوابیه شرکت ملی نفت آمده است: «با توجه به انتشار اتهامات و شایعه های بی اساس مبنی بر تخلف مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در زمان حضور در ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در یکی از پایگاه های خبری،‌ ضمن تکذیب موارد منتشر شده، به اطلاع عموم می رساند اسناد منتشره جزو مکاتبات عادی طی روال متعارف ماموریت کارمندان به نهادهای خارج از صنعت نفت بوده است. ماموریت کارکنان وزارت نفت طبق قوانین و مقررات به خارج از صنعت نفت امکان پذیر است و دکتر خجسته مهر نیز به دلیل عدم استفاده موثر از خدمات ایشان در دولت قبل و بنا به دعوت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و با اخذ مجوزهای لازم به نهاد مزبور مامور گردیدند.
در روال معمول حسابداری حقوق و دستمزد بین وزارت نفت و نهادهای مختلف، حقوق و مزایای افراد مأمور بر اساس حکم کارگزینی و با لحاظ کسورات قانونی و سهم صندوق های بازنشستگی صنعت نفت توسط دستگاه مبدأ پرداخت و اعلامیه پرداخت مربوطه برای دستگاه مقصد ارسال می گردد. با توجه به محل خدمت فرد مامور، دستگاه مقصد به صورت تجمعی شش ماهه یا یکساله صورتحساب حقوق و مزایای پرداخت شده را به حساب های وزارت نفت واریز می نماید. متاسفانه به نظر می رسد خبرسازی و اتهامات و تهمت های صورت گرفته بر اساس نیات مغرضانه یا ناآگاهی پایگاه خبری مزبور از روال های اداری و مالی و حسابرسی صنعت نفت صورت گرفته و به هیچ عنوان تخلفی مبنی بر دریافت حقوق مضاعف از دو صندوق و یا اضافه پرداختی صورت نگرفته است.
متاسفانه از زمان روی کار آمدن دولت مردمی سیزدهم و آقای مهندس اوجی وزیر محترم نفت، نویسندگان پایگاه خبری مزبور که به نظر می رسد اقدامات و انتصابات صورت گرفته در مجموعه وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران آنها را به اهداف پشت پرده شان نرسانده است، تلاش کرده اند تا با فرافکنی و انواع اتهامات خیالی، افکار عمومی را با خود همسو سازند تا بلکه بتوانند به مدد همراهی افکار عمومی به مقاصد نادرست خود نزدیک شوند. 
حملات و اتهامات متعدد صورت گرفته به مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و مدیران خدوم این شرکت همراه با شیطنت ها و ترفندهای ناجوانمردانه رسانه ای بوده و به منظور گمراه کردن و تشویش اذهان عمومی، تخریب وجهه وزارت نفت و در جهت کمرنگ سازی اقدامات مثبت شرکت ملی نفت ایران در زمینه توسعه ارتباطات بین المللی، افزایش 40 درصدی فروش نفت و تحقق درآمدهای ارزی برای کشور، تولید و تامین حداکثری گاز طبیعی و سوخت زمستانی و شتاب گیری پروژهای توسعه ای صورت می گیرد.
لذا با توجه به موارد پیش گفته، بار دیگر ضمن تکذیب اتهامات وارد شده، شکایت و پیگیری قضایی افترا زنندگان را نیز حق قانونی خود دانسته و به اطلاع ملت غیور ایران و همکاران صنعت نفت می رسانیم که جوسازی های رسانه‌ای هیچ خلل و تاثیری در اراده مدیریت شرکت ملی نفت ایران در اجرای منویات رهبر معظم انقلاب و دولت مردمی در حوزه انرژی و خدمت به ملت بزرگ ایران نخواهد داشت.»
روال اداری به درستی رعایت نشد
یک منبع مطلع در واکنش به جوابیه مزبور به اقتصاد آنلاین می گوید: در جوابیه آمده است که طبق روال اداری هر شش ماه یک بار نامه به دستگاه محل ماموریت ارسال می شود و حقوق پرداخت شده فرد مامور اعلام می شود تا دستگاه مزبور مبلغ پرداخت شده به مامور را به حساب شرکت اول بازگرداند. سوال اول اینجاست که این نامه به جای هر شش ماه چرا بعد از 2 سال ارسال شده است؟ اگرچه وزارت نفت می گوید این تاخیر بر اساس یک اشتباه اداری رخ داده اما هیچ روشنگری در خصوص زمان واریز و بازگشت این پول به شرکت صورت نگرفته است.
او می افزاید: ابهام دوم نیز در خصوص بازگرداندن 753 میلیون تومان اشاره شده است. حقوق خجسته مهر در شرکت ملی نفت 38 میلیون تومان بود لذا ظرف 2 سال بیش از 900 میلیون تومان به او پرداخت شده است. خجسته مهر اذعان می کند که بیش از 200 میلیون تومان از این مبلغ را پرداخت کرده است. بر این اساس از مبلغ بیش از 900 میلیون تومان مزبور، هنوز بالغ بر 700 میلیون تومان بدهی بازگردانده نشده است.
به گفته او، اگر مدیرعامل شرکت ملی نفت معتقد است این پول را بازگردانده است لازم است که اسناد واریز مبلغ مزبور را منتشر کند. 
این منبع مطلع تاکید کرد: وزارت نفت باید توضیح دهد که اولا دلیل اشتباه اداری در خصوص تاخیر ارسال نامه به ستاد اجرایی چه بوده است؟ در وهله دوم باید مشخص شود که این مبلغ بازگردانده شده و اگر بازپرداخت صورت گرفته تاریخ آن اعلام شود. سوم اینکه لازم است توضیح داده شود آیا ایشان از ستاد اجرایی نیز حقوق دریافت کرده است یا خیر؟
به اذعان او هم اکنون کمیسیون اصل 90 مجلس به این ماجرا ورود کرده و در حال بررسی موضوع است.
در این راستا دیروز مجتبی توانگر نماینده مردم تهران و رییس کمیته اقتصاد دیجیتال کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نوشت:
«از دولت و شخص رییس‌جمهور محترم انتظار می‌رفت پس از انتشار تخلفات مالی مدیرعامل نفت، راسا وارد این پرونده شده و با آقای خجسته‌مهر برخورد می‌کردند تا امید مردم به فسادستیزی دولت مضاعف شود. در مجلس هم با تذکر به وزیر نفت، موضوع را پیگیر خواهم بود.»
شنیده ها حاکی است محمد مخبر دزفولی معاون اول رییس جمهور که این اتفاق در زمان مدیریت وی در ستاد اجرایی رخ داده، از وزیرنفت خواسته فورا به این موضوع رسیدگی کند و برخورد لازم را با مدیرعامل شرکت ملی نفت انجام دهد. برخوردی که با پیگیری نهادهای بازرسی، روزهای سختی را برای وزیر نفت رقم زده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/808421/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لحظه نجات راننده گرفتار در خودرو ‌در حال سوختن

ضربه راهبردی ایران به اسرائیل از نگاه عباس عبدی؛ جذب حمایت داخلی از حمله به اسرائیل با برخورد با زنان در خیابان ها، در تعارض است

تاخیر در پرداخت الکترونیکی بیمه‌های تکمیلی

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

خواب آشفته اسرائیل برای منطقه

جزئیاتی تکان دهنده از قتل یک جوان توسط 4 برادر

دنیای اقتصاد: در سال 1403 نه منتظر کاهش قیمت ارز باشید، نه کاهش نرخ تورم

دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

آخرین آمار توزیع کارت کنکور اعلام شد

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

ایران دفعه بعد 3 هزار موشک و پهپاد به اسرائیل می‌زند یا 30 هزار؟!

کشف سکه‌های دوره اشکانی از مسافر قطار

سرمقاله آفرینش/ از دست رفتن سرمایه های مردم در طرح های بی بازده

بازیگر زیاده‌طلب منطقه

اعلام محدودیت‌های ترافیکی آخر هفته جاده‌های کشور

مسیر طلای جهانی عوض می‌شود؟

قوه قضاییه: حکم اعدام توماج صالحی بدوی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی است

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند

استفاده هکرها از دستگاه‌های سیسکو برای جاسوسی

رییس سازمان سنجش: برخی ابزارهای جاسوسی کنکور را در بدن کار گذاشتند

غزه‌ای‌ها زیر آوار گرسنگی

ترافیک پرحجم و روان در کندوان و هراز

89 درصد فقرا از شاغلین سابق و امروز هستند/ ماجرای تحمیل ایمان با زور را کنار بگذارید

کیهان مطرح کرد: اصلاح‌طلبان در کنار دلالان و رانت جویان

گوشت آفریقایی و تانزانیایی در راه است

اصولگرایان منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده اند؟

ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!

حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان در برنامه زنده صبح عالی

جزئیات آزمون سراسری از زبان وزیر علوم

وضعیت شهر حاجی آباد زیرکوه در پی شکسته شدن 2 سد خاکی

واتس‌اپ به ارسال پیام به شماره‌های ذخیره نشده و ورود با فیس‌آی‌دی مجهز می‌شود

بنیاد باید به نهاد راهبردی و مطالبه‌گر تبدیل شود

مهلت انتخاب رشته دکتری تمدید شد

تکریم و سپاسگزاری استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران از والدین معزز شهیدان والامقام سروی

سقوط ین رکورد 34 ساله را شکست

پیش‌بینی جدید یک کارشناس درباره قیمت خودرو

زمان اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری مشخص شد

سرمقاله ایران/ تجویز اصولی در برابر آدرس غلطِ «ان‌شاءالله خیرخواهان» چیست؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ انتخابات آمریکا؛ روشنی‌ها و ابهام‌ها

سرمقاله تعادل/ تصویرسازی مطالبات کارگران

سرمقاله همشهری/ نگاه ویژه رهبرمعظم انقلاب به فرهنگ کار

گلکسی زد فلیپ 5 از یک قابلیت هوش مصنوعی One UI 6.1 محروم است

سرمقاله فرهیختگان/ ضرورت ترویج گفتمان مقاومت برای خانواده دانشگاه آزاد

سرمقاله شرق/ محیط زیست به‌مثابه تمام دولت

سرمقاله اعتماد/ پدیده‌های اجتماعی و جبر مستقیم

کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید

کنکور 1403 با آزمون «علوم ریاضی» و «انسانی» آغاز شد

اینترنت برای کنکور امسال قطع نمی‌شود؟