پیام ویژه
جبل‌الطارق درخواست آمریکا را رد کرد؛ نفتکش ایرانی توقیف نمی‌شود
يکشنبه 27 مرداد 1398 - 21:24:40
اخبار ویژه - دولت محلی جبل‌الطارق اعلام کرد «قادر نیست» درخواست آمریکا را برای توقیف ابرنفتکش «گریس 1» که اکنون به «آدریان دریا» تغییر نام داده است، برآورده کند.

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز ، جبل‌الطارق درخواست آمریکا مبنی بر توقیف و ضبط نفتکش گریس 1 (آدریان دریا) را که حامل نفت ایران است، رد کرده است.
جبل‌الطارق می‌گوید به این دلیل که متعهد به قوانین اتحادیه اروپاست، نمی‌تواند درخواست آمریکا را اجرا کند.
یک دادگاه فدرال در واشنگتن روز جمعه (16 اوت/25 مرداد)، با صدور دادخواستی خواستار توقیف این نفتکش شد که در حال حاضر در جبل‌الطارق است و برای حرکت از این محل در انتظار ناخداست.
دولت جبل‌الطارق با صدور بیانیه‌ای گفته است: "دولت مرکزی قادر به اجرای درخواست آمریکا نیست به این دلیل که قوانین تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران متفاوت از تحریم های آمریکاست."
مقام های جبل‌الطارق روز جمعه (15اوت/ 24 مرداد) دستور آزادی نفتکش گریس 1 را دادند، این مهلتی بود که دادگاه پیشتر برای توقیف نفتکش تعیین کرده بود.
دولت جبل‌الطارق در 13 تیر (4 ژوئیه) اعلام کرد که با کمک تفنگداران نیروی دریایی انگلیس، نفتکش گریس-1 را که حامل نفت ایران است در آب‌های این سرزمین توقیف و به بنادر خود منتقل کرده است؛ توقیفی که به گفته مقامات اسپانیایی، به درخواست آمریکا صورت گرفته است.
جبل‌الطارق از سرزمین‌های تحت حاکمیت بریتانیا، عضو اتحادیه اروپا و ملزم به اجرای مصوبات اتحادیه است.
مقامات جبل‌الطارق گفتند که این کشتی حامل نفت برای موسسات سوری تحت تحریم اتحادیه اروپا بوده و به همین دلیل، توقیف شده است.
ایران اظهارات دولت جبل‌الطارق را تکذیب کرده و تاکید کرد که مقصد این کشتی، سوریه نبوده است؛ موضوعی که کارشناسان بین المللی نیز با اشاره به ابعاد این ابرنفتکش و عدم امکان پهلو گرفتن آن در بنادر سوریه، آن را تایید کردند.
ایران همچنین اعلام کرد که نفتکش در آب‌های بین المللی و خارج از محدوده آب‌های سرزمینی کشورهای عضو اتحادیه اروپا توقیف شده و در نتیجه، حتی اگر مقصد آن سوریه هم بوده، اقدام جبل‌الطارق با قوانین بین المللی در تضاد بوده است.
دلایل اعلام شده از سوی مقامات جبل‌الطارق و دولت انگلیس آنقدر سست اند که حتی کارشناسان شبکه بی بی سی فارسی، رسانه دولتی انگلیس نیز توقیف نفتکش ایرانی را غیرقانونی خوانده اند.
به عنوان مثال، حسین آرین، تحلیلگر امور نظامی و راهبردی به بی بی سی فارسی گفت: «بریتانیا وقتی گریس1 را توقیف کرد، به دلایل فراوان این کار آنها وجه قانونی نداشت و پایه آن سست بوده است. صریح میگویم: مقررات و آئین نامه شماره 30 که این تحریم ها را در 18 ژانویه 2012 علیه سوریه اعمال کرد، میگوید که این تحریم در سرزمین تحت حاکمیت کشورهای اتحادیه اروپاست اما بریتانیا این قوانین را دستکاری کرده است و دولت جبل الطارق 24 ساعت قبل از توقیف گریس1 گفته است که این آبها تحت حاکمیت آبهای این کشور است و نفتکش ایرانی وارد جبل الطارق شده است در حالی که این کشتی طبق جداسازی ترافیکی داشته از جنوب این تنگه عبور می‌کرده است که نزدیک کشور مراکش بوده است.»
سعید محمودی، کارشناس حقوق بین الملل نیز در گفتگو با بی بی سی فارسی با تاکید بر غیرقانونی بودن توقیف نفتکش ایرانی، دریافت غرامت از انگلیس را حق ایران دانست.
محمودی گفت: «راه حقوقی که وجود دارد این است که ایران به دادگاه اتحادیه اروپا شکایت و درخواست غرامت نماید و بگوید که دولت انگلیس مقررات اتحادیه اروپا را به غلط اجرا کرده است؛ شانس حقوقی ایران برای پیروزی در دادگاه هم زیاد است.»
به گفته کارشناس بی بی سی، ایران می تواند به ازای هر روز توقیف غیرقانونی نفتکش گریس توسط انگلیس که در مغایرت با قوانین اتحادیه اروپا بوده، 300 الی 400 هزار دلار غرامت دریافت کند.
106

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/250098/جبل‌الطارق-درخواست-آمریکا-را-رد-کرد؛-نفتکش-ایرانی-توقیف-نمی‌شود
بستن   چاپ