پیام ویژه

آخرين مطالب

طلا و ارزهای نو ظهور ریزشی شدند اقتصادي

  بزرگنمايي:

اخبار ویژه - همزمان با کاهش ابعاد تنش‌ تجاری میان چین و آمریکا قیمت جهانی طلا در کنار سایر ذخایر امن در شرایط نااطمینانی سقوط کرد. برخلاف ذخایر ایمن، بهای نفت، شاخص سهام آمریکا، چین، ژاپن و اروپا به همراه شاخص دلار تقویت شدند. اما اوراق خزانه که سه‌شنبه‌شب با فروش به مدار صعود بازگشته بود، باز هم به سیر نزولی عقب‌نشینی کرد.

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز ، دولت آمریکا سه‌شنبه اعلام کرد که وضع تعرفه 10 درصدی بر برخی کالاهای وارداتی از چین از جمله اقلام تکنولوژیک مانند لپ‌تاپ، گوشی تلفن همراه، اسباب‌بازی و پوشاک را تا ماه دسامبر به تعویق انداخته است. در همین حین وزیر تجارت چین در تماس با وزیر خزانه‌داری آمریکا توافق کرد تا از دو هفته آینده مذاکرات دو جانبه را ادامه دهند.
در پی اعلام این خبر بهای جهانی طلا که صبح سه‌شنبه به بالاترین حد در 76 ماه گذشته رسیده بود، از اوج 1535 دلار عقب‌نشینی کرد و تا 1484 دلار کاهش یافت، ولی سپس در سطح هزار و 500 دلار به تعادل رسید و رو به رشد قرار گرفت. در مقابل قیمت هر بشکه نفت پایه برنت دریای شمال 2 دلار بالا رفت و به 60 دلار و 60 سنت رسید که بالاترین نرخ در یک هفته گذشته به شمار می‌رود.
اوایل ماه میلادی جاری و در پی تشدید تنش تجاری میان واشنگتن و پکن، دونالد ترامپ اعلام کرد که از ابتدای ماه سپتامبر 300 میلیارد دلار دیگر از کالاهای وارداتی از چین را مشمول تعرفه 10 درصدی خواهد کرد. او پیش‌تر تعرفه واردات 250 میلیارد دلار از کالاهای چینی را به 25 درصد افزایش داده بود. این اظهارنظر او که موجب تیره‌تر شدن چشم‌انداز رشد اقتصادی جهان شده بود به رشد قیمت جهانی طلا کمک کرد. در گفت‌وگوی تلفنی بین مقامات تجاری چین و آمریکا، واشنگتن با تعویق اعمال تعرفه بر 300 میلیارد دلار از کالاهای چینی از اول سپتامبر(10 شهریور) به 15 دسامبر (24 آذر) سال جاری موافقت کرده است.
این تصمیم به دنبال تماس تلفنی لیوخه، عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب، معاون نخست‌وزیر و مسوول طرف چینی گفت‌و‌گوهای همه‌جانبه اقتصادی چین با رابرت لایتیزر، نماینده تجاری آمریکا و استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا انجام شده است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در روز یکم آگوست اعلام کرده بود از دهم شهریور سال جاری بر 300 میلیارد دلار دیگر از واردات چین تعرفه اعمال می‌کند. جنگ تجاری چین و آمریکا از بهمن سال 1396 شروع شده و همچنان ادامه دارد. دو کشور تا کنون 12 بار با یکدیگر در این مورد نشست تشکیل داده‌اند و چند بار هم تلفنی گفت‌و‌گو کرده‌اند؛ اما هنوز به نتیجه نرسیده‌اند.
همزمان با تحولات جنگ تجاری، ارزهای بازارهای نوظهور نیز شروع به ریزش کردند. افزایش تنش‌های ژئوپلیتیک در سطح جهان باعث شد تا ارزش روپیه هند به پایین‌ترین حد خود در طول 6 ماه اخیر برسد و هر دلار به ازای 40/ 71 روپیه معامله شود. ریزش روپیه هند به‌عنوان یکی از خریداران اصلی نفت ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. از سوی دیگر روند نزولی ارزش پزو آرژانتین نیز ادامه دارد و بازارهای مالی این کشور نوسانات شدیدی را تجربه می‌کند که در طول نیم قرن اخیر بی‌سابقه بوده است.
از ابتدای این ماه تاکنون، روپیه 5/ 3 درصد ارزش خود در برابر دلار را از دست داده است و این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که ماه جاری میلادی ماه خوبی برای دلار در برابر ارزهای مهم جهانی نظیر پوند، یورو، فرانک و ین نبود. از زمانی‌که بانک مرکزی آمریکا تصمیم به کاهش نرخ بهره گرفت، فشارها بر بانک مرکزی هند برای اتخاذ رویکرد مشابه افزایش پیدا کرده است و این مساله می‌تواند با توجه به احتمال بالای کاهش مجدد نرخ بهره در آمریکا، روپیه را بیش از پیش تحت فشار قرار دهد.
ارزش پزو در برابر دلار روز سه‌شنبه 5 درصد دیگر کاهش یافته و ظرف روز دوشنبه و سه‌شنبه 22 درصد از ارزش پول ملی آرژانتین از بین رفت. ارزش پزو پس از آن ریزش کرد که نامزد پوپولیست حزب رقیب رئیس‌جمهوری کنونی این کشور توانست در انتخابات ریاست جمهوری از وی پیشی بگیرد؛ هر چند که به دلیل نرسیدن رای وی به تعداد مورد نیاز، انتخابات به مرحله بعدی کشیده شد. از همین رو شانس مجددی برای بقای ماکری در سمت خود باقی مانده است.
پزو سال گذشته حدود نیمی از ارزش خود در برابر دلار را از دست داده بود که این مساله به نوبه خود باعث کاهش شدید محبوبیت دولت فعلی و افزایش نرخ تورم در سومین اقتصاد بزرگ آمریکای جنوبی شد. در حال حاضر 32 درصد مردم این کشور در فقر زندگی می‌کنند. بورس مروال نزدیک به 38 درصد از ارزش خود را پس از شکست ماکری در دور اول انتخابات از دست داد. بازار سهام آرژانتین نیز حدود 48 درصد فروریخت که در مقایسه با سقوط‌های تاریخی 94 بورسی که بلومبرگ از سال 1950 رصد می‌کند، دومین ریزش بزرگ محسوب می‌شود.
بزرگ‌ترین سقوط تاریخی بورس به سال 1989 باز‌می‌گردد؛ زمانی که بورس سریلانکا در جریان جنگ داخلی حدود 62 درصد تضعیف شد. بازگشت دولت پوپولیست سابق نااطمینانی را درفضای بازارهای آرژانتین به‌شدت افزایش داده و هراس از فساد و ورشکستگی دوران دیکتاتوری پیش از ماکری بر بوئنوس آیرس سایه انداخته است. پزو سال گذشته حدود نیمی از ارزش خود در برابر دلار را از دست داده بود که این مساله به نوبه خود باعث کاهش شدید محبوبیت دولت فعلی و افزایش نرخ تورم در سومین اقتصاد بزرگ آمریکای جنوبی شد.

آخرین خبر
2025

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/249451/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هزینه مومیایی جسد در سال 1403 اعلام شد

گوشی ارزان جدید موتورولا با باتری پرظرفیت در راه است

ترافیک سنگین در جاده کرج - چالوس

شلاگیم؛ ماجرای ضربه به پایگاه امنیتی رژیم اسرائیل

اوپک می‌تواند مانع 100 دلاری شدن قیمت نفت شود

اختصاص بسته‌های غذایی مادران دارای فرزند شیرخوار سه دهک اول درآمدی

فعال کارگری: شیفت کار پنجشنبه کارگر باید «اضافه کاری» حساب شود

گوگل کارمندان معترض به همکاری با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد

ارتش سوسک‌های رباتیک مجهز به کوله‌پشتی رایانه‌ای در بیابان

بارش باران در مناطق جنوبی کشور رکورد زد

توقیف خودرو با بیش از 50 میلیون تومان خلافی

مرگ غم‌انگیز تازه عروس در شب عروسی

حکم قطعی محکومان پرونده «الماس مال» صادر شد

ماجرای برادر کشی با شلیک گلوله

سازمان هواپیمایی کشوری: پروازهای فرودگاه‌های کشور در حالت عادی هستند

دامغان لرزید

مرگ غم‌انگیز تازه عروس و داماد در شب عروسی

کارشناس اقتصادی: سیاست ارز 28500 تومان برخلاف ارز 4200 هیچ آثار سوء پولی نداشته است

مانیتور 27 اینچ جدید ازراک آنتن وای‌فای دارد

آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور

ماجرای تولید موبایل ایرانی به کجا رسید؟

آماری از تورم نقطه به نقطه تولید گوشت قرمز در کشور

هکرهای چینی برای حمله به زیرساخت‌های آمریکا آماده می‌شوند

سامانه بارشی جدید در راه ایران؛ دوسوم کشور شاهد باران خواهد بود

واقعیت‌هایی ورای روایت‌ها

مخالفت مجمع تشخیص مصلحت با بندی از برنامه هفتم توسعه

تکذیب ممنوعیت پرواز عراق - ایران

فروش نفت ایران به بالاترین سطح 6 سال گذشته رسیده است

وضعیت آب‌وهوا طی روزهای آینده؛ استان‌هایی که منتظر بارش هستند

سقوط قیمت بیت کوین

پیش‌بینی یک کارشناس درباره نرخ اجاره در سال 1403؛ اجاره‌بها از تورم پیشی می‌گیرد؟

هوش مصنوعی متا رسماً به اینستاگرام، واتس‌اپ و فیسبوک اضافه شد

قرارداد برداشت داده‌های لرزه‌نگاری دشت مغان امضا شد

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

ماجرای رد و بدل رمز ارز برای تقلب در کنکور!

کمک آمریکا به تراشه‌سازان؛ مایکرون 6 میلیارد دلار بودجه دریافت می‌کند

نکاتی درباره آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو

رقم دقیق افزایش حقوق کارمندان

بودجه امسال چه زمانی نهایی می‌شود؟

پایان یکه تازی اردوغان؟

جزئیاتیی از زلزله بامداد امروز در خراسان رضوی

نسخه‌ آیفون واتساپ با دستور دولت چین از اپ استور حذف شد

آیفون 17 پلاس ظاهراً با نمایشگر کوچک‌تر از گوشی‌های فعلی پلاس معرفی می‌شود

پیشرفت صنعت تراشه چین در سایه تحریم‌ها؛ تولید 40 درصد رشد کرد

پروازهای مهرآباد و برخی دیگر از فرودگاه‌های کشور تعلیق شد؛ باطل شدن پروازها تا 10 صبح

چاپ اسکناس 500 هزار تومانی از سوی بانک مرکزی واقعیت دارد؟

سی‌ان‌ان مطرح کرد: بازدارندگی ربوده شده تل‌آویو

ایران از تمام ظرفیت موشکی خود در پاسخ به اسرائیل استفاده نکرد

مرغ ارزان شد

شکست برنامه‌های فرزندآوری