پیام ویژه

آخرين مطالب

هدف از افشای فایل محرمانه ظریف تداوم دولت روحانی با کمک آمریکا بود! يادداشت

هدف از افشای فایل محرمانه ظریف تداوم دولت روحانی با کمک آمریکا بود!
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
طرف مصاحبه ظریف در گفت‌و‌گوی محرمانه سه سال پیش که فایل صوتی آن درز داده شد، فاش کرد: انتشار آن فایل محرمانه، عمدی بود و پالسی به دولت بایدن که اگر می‌خواهد برای احیای برجام کاری بکند، در ماه‌های منتهی به پایان عمر دولت روحانی باشد که بتواند به جریان همسوی دولت روحانی برای تداوم قدرت کمک کند (!)
اردیبهشت دو سال قبل، درز فایل صوتی گفت‌و‌گوی محرمانه محمدجواد ظریف با «مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری»، اعتراض‌های بسیاری را موجب شد. ظریف در این مصاحبه، عملکرد شهید سلیمانی را زیر سؤال برده و به دروغ، این عملکرد و عملکرد نیروهای نظامی را موجب ناکامی ‌برجام معرفی کرده بود.
سه سال بعد، سعید لیلاز که فرد مصاحبه‌کننده بود، می‌گوید افشای آن فایل (قرار بود محرمانه و مثلا برای ثبت در آرشیو و اسناد ملی باشد) عمدی بوده است!

لیلاز در گفت‌و‌گو با شرق، درباره این که چرا حامی مذاکره بود اما منتقد برجام شد، می‌گوید: ما درباره دو مسئله حرف می‌زنیم؛ مذاکره و برجام. من در آن زمان موافق مذاکرات برابر بودم. بله، من به برجام نقد دارم؛ چون خروجی مطلب و آن مذاکرات نبود. من موافق مذاکره برابرم و فکر می‌کنم در آن سال مذاکره برابر انجام شد. نتیجه آن دو سال مذاکره برابر به یک توافق رسید. اتفاقا اگر ما برجام یک را امضا نمی‌کردیم و به شکست نمی‌رسید، من مخالف جدی برجام 2 و 3 نبودم؛ ولی وقتی برجام اول این سرنوشت را پیدا کرده است، دیگر برجام‌های بعدی فایده‌ای ندارد. این را سعید لیلاز به شما قول می‌دهد. مخالفت من نتیجه یک سیر تحلیلی از تطور تاریخی مذاکرات و نتیجه آن است. وقتی ما نتیجه برجام را در شرایط کنونی می‌بینیم، واقعا دیگر نباید نگاه مثبتی به مذاکرات نابرابر- تاکید دارم مذاکرات نابرابر- داشت. نه درباره توان موشکی و دفاعی و نه درباره نفوذ منطقه و دیگر مسائل نمی‌توان مذاکره کرد. در همان زمان هم مشخص بود که ما درباره برنامه موشکی و دفاعی و نظامی اصلا نمی‌توانیم حرف بزنیم و این نگاه کاملا قابل دفاع است.
لیلاز افزود: بایدن هم همان چیزی را می‌خواست که دونالد ترامپ می‌خواست. یعنی نگاه آمریکا اساسا در مقابل ایران یک نگاه طمع‌کارانه است و سعی می‌کرد برای بازگشت به برجام سال 2015، امتیازات فراتری را بگیرد که اصلا قابل دفاع نبود. مثلا در حوزه موشکی یا دفاعی یا پهپادی و منطقه‌ای امتیاز بدهیم تا برجام احیا شود.
او درباره افشای فایل گفت‌وگوی محرمانه‌اش با محمدجواد ظریف اظهار کرد: من از گفتن جزئیات خودداری می‌کنم. فقط سربسته می‌گویم که ماجرای انتشار آن فایل مصاحبه‌، بدون آنکه بگویم چه کسی چه کاری کرد، یکی از اهداف و دلایل و جنبه‌های افشاگری آن، با هدف ارسال پالس بود که اگر دولت بایدن می‌خواهد برای احیای برجام کاری بکند، در همین ماه‌های منتهی به پایان عمر دولت روحانی باشد که احیای برجام بتواند به جریان همسوی دولت روحانی برای تداوم قدرت کمک کند و دولت بایدن متاسفانه حتی همین کمک را هم نکرد.
لیلاز می‌افزاید: «آمریکایی‌ها در دولت بایدن، نه در چند ماه پایانی دولت روحانی کاری برای احیای برجام کردند که مثلا به سود اصلاح‌طلبان و میانه‌روها تمام شود و نه حتی در دولت رئیسی توانستند برجام را احیا کنند که به سود اصولگراها باشد و نهایتا به شرایط حال حاضر کشور رسیدیم که احتمال دارد دوباره دونالد ترامپ هفت ماه دیگر در انتخابات آمریکا پیروز شود.
او می‌گوید: اکنون ایران زمین بازی را عوض کرده است. غنی‌سازی را تا 60 درصد برده، فلز اورانیوم تولید کرده و سانتریفیوژهای نسل جدید را هم به کار برده است. پس دیگر روند بازی عوض شده است. چرا؟ چون ایران فهمیده اگر کماکان به انفعال و مماشات خود ادامه دهد، حد یقفی برای زیاده‌خواهی آمریکا وجود ندارد و مرتبا جلوتر می‌آید».
یادآور می‌شود انتقال فایل صوتی مصاحبه محرمانه ظریف به فضای مجازی و شبکه صهیونیستی اینترنشنال، یکی از صد‌ها افتضاحات امنیتی در دولت روحانی بود. و نکته قابل تامل این که سردبیری شبکه صهیونیستی اینترنشنال هم در اختیار رمضانپور(معاون وزیر ارشاد دولت خاتمی/ مدیر روزنامه زنجیره‌ای آفتاب امروز) قرار داشت.
ظریف در این مصاحبه، عملکرد شهید سلیمانی را زیر سؤال برده و به دروغ، این عملکرد و عملکرد نیروهای نظامی را موجب ناکامی ‌برجام معرفی می‌کند.
ظریف در این مصاحبه که اسفند 1399 در قالب «تاریخ شفاهی دولت تدبیر و امید» ضبط شده، به شکلی مغرضانه و تحریف‌آمیز ادعا می‌کند: «من دیپلماسی را بیشتر برای میدان هزینه کردم، تا میدان برای دیپلماسی هزینه شده باشد. هیچ زمانی نتوانستم به فرمانده میدان [نظامی] بگویم کاری را بکن، چون در دیپلماسی نیاز دارم. تقریبا هربار که من برای مذاکره رفتم، این سلیمانی بود که می‌گفت می‌خواهم تو این خاصیت یا نکته را بگیری». او در پاسخ به سؤالی درباره چرایی دخالت نظامی در تصمیمات دولت گفته بود: «وقتی میدان [نظامی] تصمیم‌گیر باشد، این می‌شود. وقتی که میدان بخواهد بر استراتژی کشور حاکم شود، ‌این می‌شود که می‌‌توانند با ما بازی کنند.»
ظریف همچنین گفته بود: «بین 23 تیر 94 که برجام نهائی شد تا 26 دی 94 که برجام به مرحله اجرا درآمد، پشت ‌سر هم اتفاقاتی افتاد که به توافق ضربه زد؛ سفر سلیمانی به روسیه، گرفتن دو قایق جنگی آمریکایی (22 دی 94)، نوشتن مرگ بر اسرائیل روی موشک و... سفر آقای سلیمانی به روسیه، به اراده مسکو شکل گرفت، نه به اراده ما. ادعا می‌کنیم که آقای سلیمانی، پوتین را به جنگ کشید. اما پوتین تصمیمش را گرفته بود. پوتین وارد جنگ شد، اما با نیروی هوایی، اما نیروی زمینی ایران را هم به جنگ کشید».
این روایت غلط -که آمریکا را برای گردن‌کشی و گروکشی بیشتر در مذاکرات احیای برجام تشویق کرد- در حالی بود که خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در‌باره سفر شهید سلیمانی به مسکو نوشته بود: «دیدار مهم ژنرال سلیمانی با پوتین، نقشی مؤثر در نقش‌آفرینی روسیه در جنگ سوریه داشت. یکی از قدرتمندترین مقامات نظامی ایران، نشستی سه‌ ساعته را با پوتین روسیه داشت تا او را متقاعد کند. فرمانده نیروی قدس سپاه، ماه اوت (مردادماه 94) به مسکو رفت. سلیمانی و پوتین، نقشه‌ها و عکس‌ها را بررسی کردند و به تبادل اطلاعات پرداختند. بررسی‌ها نشان داد گروه‌های ‌تروریستی، در صورتی که مسکو وارد عمل نشود، فعالیت‌شان را به نزدیکی روسیه در منطقه قفقاز گسترش خواهند داد. در این نشست درباره برنامه تشکیل یک مرکز مشترک تبادل اطلاعات میان عراق، سوریه، ایران و روسیه توافق شد. این نقش‌آفرینی، حاکی از نفوذ شدید ایران در منطقه است».

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1480992/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آخرین آمار نام‌نویسی در نوبت دوم کنکور 1403 اعلام شد

استاد اقتصاد: بانک مرکزی نرخ رشد نقدینگی را کمی کنترل کرده

نشست 14 خرداد بدون قطعنامه ضد ایرانی؟

وزیر بهداشت: مهار کرونا با مدیریت و فرماندهی شهید رئیسی رقم خورد

تشریح سیاست‌های بانک مرکزی در بازار ارز

خودرو ایرانی خودروی خارجی را کنار می­زند؟

شرط بررسی افزایش سرمایه ایران خودرو و سایپا اعلام شد

انتخابات و رویکرد اصلاحات

رئیس کل بانک مرکزی: فعلا امکان تک نرخی کردن ارز وجود ندارد

قیمت سیمان امروز 8 خرداد 1403

بازی Assassin’s Creed Shadows شامل محبوب‌ترین ویژگی طرفداران خواهد بود

انهدام ‌باند قاچاق گسترده سوخت در اصفهان؛ 45 متهم دستگیر شدند

بیانیه مشاور احمدی‌نژاد در محکومیت اقدام غیرانسانی جاعلان یک اکانت/ عکس

اندک‌اندک جمع اصولگرایان می‌رسد

طوفان در بنگلادش و هند جان 16 نفر را گرفت

اختصاص وام بلاعوض برای خسارت‌دیدگان سیل مشهد‌

آرایش مجلس دوازدهم چگونه خواهد بود؟ تحلیلگران سیاسی چه می‌گویند؟

مشکلات تعدادی از خانواده‌های شهدا و ایثارگران استان خوزستان بررسی شد

انتخابات الکترونیک در انتظار تایید شورای نگهبان | مشارکت 100 هزار نفری در انتخابات ریاست جمهوری

شرایط وام 5 ساله بازنشستگان

اصلاح‌طلبان می‌آیند؟

قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی شد///

نقش خاورمیانه در نوسان قیمت‌های گاز جهان

مشکلات تعدادی از خانواده‌های شهدا و ایثارگران بررسی شد

رابطه پنهانی مرد جوان با زن متاهل به جنایت ختم شد!

اتفاقی قابل تامل در واردات موبایل

توئیت جنجالی برای بازار دلار

توضیح دادستان کرمانشاه درباره تخریب بیمارستان تاریخی «مسیح»

تغییرات اندک در قیمت جهانی طلا

بازی جدید فیفا توسط سازنده NBA 2K ساخته می‌شود

تسلیحات ناشناخته حزب‌الله لبنان کابوس بزرگ ارتش اسرائیل

دیدار چهره به چهره مشاور و مدیرکل حوزه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با مردم جزیره

آغاز انتخاب رشته داوطلبان فرهنگیان از امروز

بی توجهی 3 وزارتخانه به قیمت کالاهای غیراساسی با ارز 28500

افزایش 56.5 درصدی ترانزیت از مسیر ایران

رئیس کمیسیون صادرات اتاق ایران: تعطیلی شنبه به پویاتر شدن اقتصاد کمک می‌کند

تعرفه جدید برق برای ماینینگ اعلام شد

حزب الله پایگاه حامیا را هدف حمله قرار داد

شوکیس PlayStation در ماه سپتامبر برگزار می‌شود

اصلاح طلبان از گزینه‌های «ماهی صفت» پرهیز کنند

قالیباف رئیس مجلس دوازدهم شد/ نیکزاد و حاجی بابایی نواب رئیس مجلس شدند

جزئیات آیین‌نامه جدید ارتقای اساتید دانشگاه‌ها اعلام شد

چرا حال بورس پریشان است؟

قالیباف رئیس مجلس دوازدهم شد

حمله به مأمور پلیس در «طرح نور»

افزایش 56.5 درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران

واردات موبایل مسافری نصف شد

قیمت بیت کوین و 5 ارز دیجیتال مهم

درخواست «شریعتمداری» از شورای نگهبان برای ردصلاحیت نامزدهای برخی جریان‌های سیاسی

مراسم شکرگزاری بارش باران و سرریز شدن سد اکباتان همدان