پیام ویژه

آخرين مطالب

انتشاردهندگان 80درصد گازهای گلخانه‌ای جهان معرفی شدند/ آمریکا در صدر وزارت نفت

انتشاردهندگان 80درصد گازهای گلخانه‌ای جهان معرفی شدند/ آمریکا در صدر
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - طبق نتایج یک بررسی جدید، از زمان اجرای موافقت‌نامه اقلیمی پاریس در سال 2016، 57 شرکت تولیدکننده نفت، گاز، زغال‌سنگ و سیمان به‌طور مستقیم در ایجاد 80درصد انتشار جهانی دی‌اکسید کربن بخش انرژی فسیلی نقش داشته‌اند. این گروه قدرتمند شامل شرکت‌های دولتی و شرکت‌های سهامی چندملیتی است.

به گزارش شانا به‌نقل از هفته‌نامه بررسی تحولات بین‌المللی انرژی و تغییر اقلیم مدیریت کل امور اوپک و روابط با مجامع انرژی ، بر اساس مطالعه مؤسسه «کربن مجرز دیتابیس» (Carbon Majors Database) اگرچه دولت‌ها در سال 2015 طی موافقت‌نامه پاریس متعهد شدند گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهند، اما بیشتر تولیدکنندگان بزرگ جهان تولید سوخت‌های فسیلی و انتشار گازهای گلخانه‌ای مرتبط با آن را طی هفت سال پس از اجرایی‌ شدن موافقت‌نامه اقلیمی در سال 2016 در مقایسه با هفت سال پیش از آن افزایش داده‌اند.
در پایگاه‌ داده‌های مؤسسه یادشده، اطلاعات 122 شرکت از بزرگ‌ترین انتشاردهندگان تاریخی جهان جمع‌آوری شده است. با بررسی اطلاعات این شرکت‌ها، محققان دریافتند 65 درصد شرکت‌های دولتی و 55 درصد شرکت‌های بخش خصوصی تولید سوخت فسیلی خود را در هفت سال اخیر افزایش داده‌اند.
از میان این شرکت‌ها، بزرگ‌ترین انتشاردهنده گازهای گلخانه‌ای شرکت اکسون موبیل ایالات‌متحده است که در طول هفت سال گذشته با انتشار 3.6 گیگاتن دی‌اکسید کربن، 1.4 درصد کل انتشار جهانی را به خود اختصاص داده است.
شرکت‌های شل، بی‌پی، شورون و توتال‌انرژی هرکدام با سهم حدود یک درصد انتشار جهانی در رتبه‌های بعدی قرار داشتند. با این‌ حال، بارزترین روند افزایش انتشار طی هفت سال اخیر، مربوط به رشد فزاینده انتشار شرکت‌های دولتی و غیردولتی، به‌ویژه در بخش زغال‌سنگ آسیا است.
تحقیقات پایگاه‌ داده‌های Carbon Majors از این نظر مهم است که با تخصیص انتشار کربن به شرکت‌هایی که از استخراج و تولید سوخت‌های فسیلی سود می‌برند، به‌ جای افرادی که بعدها آنها را سوزانده و کربن آن را به جو تخلیه می‌کنند، به تغییر روایت درباره مسئولیت بحران اقلیمی کمک می‌کند.
ریچارد هید، بنیانگذار مؤسسه «کربن مجرز دیتابیس» گفت: این برای شرکت‌ها از نظر اخلاقی مذموم است که به توسعه اکتشاف و تولید سوخت‌های کربنی با علم به مضر بودن محصولاتشان برای چند دهه ادامه داده‌اند.
وی تأکید کرد: مصرف‌کنندگان را سرزنش نکنید، زیرا به‌دلیل تصرف دولت توسط شرکت‌های نفت و گاز، آنها مجبور به مصرف نفت و گاز شده‌اند.
اطلاعات پایگاه‌ داده‌های یادشده که سال 2013 ایجاد شده است، شامل مقایسه روند انتشار بلندمدت دی‌اکسید کربن از انواع سوخت‌های فسیلی از سال 1854 است و روند انتشار اخیر را از زمان اجرای موافقت‌نامه پاریس در سال 2016 شامل می‌شود.
روند تاریخی انتشار 122 نهاد مورد بررسی از آغاز انقلاب صنعتی (از سال 1751) تاکنون به 1421 گیگاتن معادل دی‌اکسید کربن می‌رسد. این نهادها که 72 درصد از انتشار ناشی از سوخت فسیلی و سیمان را به خود اختصاص می‌دهند، شامل 75 شرکت خصوصی، 36 شرکت دولتی، 11 دولت، 82 واحد تولید نفت، 81 واحد گاز، 49 واحد زغال‌سنگ و 6 کارخانه سیمان می‌شود.
از منظر رتبه جهانی انتشار تاریخی، تولید زغال‌سنگ بخش دولتی چین با سهم 14 درصد در انتشار تاریخی دی‌اکسید کربن، با فاصله زیاد بیشترین سهم را دارد. به‌طوری‌ که انتشار این بخش، بیش از دو برابر انتشار اتحاد جماهیر شوروی سابق است که در رتبه دوم قرار دارد و بیش از سه برابر بیشتر از انتشار شرکت نفت سعودی آرامکوست که در رتبه سوم قرار دارد.
در این رتبه‌بندی شرکت‌های بزرگ نفت آمریکایی شورون (3 درصد) و اکسون موبیل (2.8 درصد) در رتبه‌های چهارم و پنجم قرار دارند و پس از آنها، شرکت‌ ملی نفت ایران و گازپروم روسیه در رتبه‌های ششم و هفتم هستند. پس از آنها، دو شرکت اروپایی بی‌پی و شل هرکدام با سهم بیش از 2 درصد قرار دارند. رتبه دهم این فهرست متعلق به شرکت زغال‌سنگ هند (Coal India) است.
ظهور آسیا در قرن بیست‌ویکم زمانی به‌عنوان یکی از مناطق مؤثر در انتشار جهانی کربن آشکار می‌شود که سوابق تاریخی با داده‌های دوره هفت ساله 2022-2016 مقایسه شود. در این دوره، سهم زغال‌سنگ چین به بیش از یک‌چهارم کل انتشار دی‌اکسید کربن افزایش‌ یافته است، همچنین سهم شرکت آرامکوی عربستان سعودی به حدود 5‌درصد می‌رسد. در واقع 10 شرکت برتر انتشاردهنده کربن در این دوره هفت سال اخیر نهادهای دولتی چین و روسیه به همراه کشورهای هند و ایران هستند. انتشار شرکت‌های سرمایه‌دار غربی به غیر از شرکت اکسون موبیل که با سهم 1.4 درصد در رتبه یازدهم قرار دارد، به نیمی از میانگین تاریخی خود نمی‌رسند.
ممکن است در آینده تصویر انتشار جهانی و سهم کشورها دوباره تغییر کند. ایالات‌متحده بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت و گاز جهان است. جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا به چند پروژه اکتشافی جدید مجوز اعطا کرده است. کشورهای حوزه خلیج‌فارس نیز در حال برنامه‌ریزی برای افزایش تولید نفت و گاز خود هستند.
هم‌اکنون شرکت‌های نفتی بزرگ اکسون موبیل، شورون، بی‌پی و شل همگی دارای اهداف خالص انتشار هستند، اگرچه تعاریف آنها از این هدف و روش‌های دستیابی به آن متفاوت است. بسیاری از شرکت‌های موجود در این فهرست سرمایه‌گذاری‌هایی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر انجام داده‌اند. با این حال تحلیل تازه نشان می‌دهد بیشتر شرکت‌های نفتی تولید خود را پس از موافقت‌نامه پاریس افزایش داده‌اند.
ریچارد هید، بنیانگذار مؤسسه «کربن مجرز دیتابیس» استدلال می‌کند که تولیدکنندگان سوخت فسیلی موظف‌اند آسیب‌هایی را که به اقلیم وارد کرده‌اند، بپردازند.
وی به پیشنهاد میا موتلی، نخست‌وزیر کشور جزیره‌ای باربادوس، درباره شرکت‌های نفت و گاز اشاره می‌کند که حداقل 10 سنت به ازای هر دلار درآمد نفتی به صندوق ضرر و زیان (Loss&Damage) کمک کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1477607/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری جلسه ستاد شاهد و ایثارگر دانشگاه آزاد اسلامی دامغان

سامسونگ شرکت هوش مصنوعی پزشکی Sonio را می‌خرد

گریه برای وحدت!

تأمین مالی و ریسک داخلی‌سازی در صنعت پتروشیمی پوشش داده می‌شود

مدیرمسئول همشهری نوشت: بغض وحدت ساز

دعوت دبیرکل جی‌ئی‌سی‌اف از صنعت گاز ایران برای برگزاری کارگاه آموزشی ساخت داخل

فرد متهم به قتل «زهره فکور صبور» بازداشت شد

قتل یک مدیر شهرداری تهران با همدستی همسر وی!

کارشناس تلویزیون: زنان خانه دار را فرستادند دنبال درس و مشق تا جمعیت را کاهش دهند!

فاطمه هاشمی: با گفتن دل‌مان می‌سوزد، کار پیش نمی‌رود

بحران‌طلبی یک جریان سیاسی در زنگ حساب

برنامه‌ریزی برای بومی‌سازی اهم لایسنس‌های صنعت پتروشیمی تا 7 سال آینده

آتش‌سوزی عظیم در یک کارخانه جایگاه شارژ در شمال ایتالیا

بارش تگرگ در اردبیل

خودروسازان چینی ارز دولتی را بلعیده‌اند!

سامسونگ بزرگ‌ترین برند مانیتورهای OLED در جهان شد

ریاست یا رقابت در 1404؟

امنیت درون‌زا و توسعه ایران

مدیرعامل پالایشگاه آبادان از تحریریه رسانه‌های روابط عمومی وزارت نفت بازدید کرد

سامانه طرح جامع هوشمند تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی رونمایی شد

آیین گشایش بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی

نیاز به جذب سرمایه‌گذاری هنگفت در فناوری کربن‌زدایی داریم

خالق ChatGPT ابزاری برای شناسایی تصاویر هوش مصنوعی منتشر می‌کند

بغض رئیس ترکید

سرقت 3 میلیاردی توسط زوج سارق

درخواست ابطال افزایش 35 درصدی حقوق کارگران به دیوان عدالت اداری

لپ تاپ هواوی میت بوک ایکس پرو 2024 با پردازنده نسل جدید اینتل از راه رسید

ارسال پست در تردز ازطریق اینستاگرام به‌صورت آزمایشی امکان‌پذیر شد

حضور نشر شاهد با حدود 20 اثر تازه در نمایشگاه کتاب تهران

گوش شنوای وزیر نفت در بازدید از غرفه‌های شرکت‌های داخلی

تسریع در روند رسیدگی به معافیت پزشکی سربازان حین خدمت

گزارشی از وضعیت بازار اجاره بهای مسکن؛ اجاره بها، رهای رها !

هشدار درباره تهدید ظرفیت صادرات نفت ایران به دلیل مصرف بالای سوخت خودروها

تجلیل از خانواده معلم شهید غریب در اسارت «صفدر محمدی» در کرمانشاه

دیدار مدیریت شعب بانک سپه آذربایجان شرقی با سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان

هفت پله قرمز بورس؛ پیش‌بینی کارشناسان از بازار کم‌رونق در سال جاری

بازی/ Mr Meat: Horror Escape Room؛ قهرمان خانه ترسناک شوید

اولین تیزر هوم‌لندر برای مورتال کامبت 1 منتشر شد

سامسونگ برای تولید انبوه تراشه 3 نانومتری اگزینوس خود آماده می‌شود

شرکت ملی گاز و صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت قرارداد همکاری امضا کردند

وزیر نفت درگذشت معاون پیشین حقوقی و مجلس وزارت نفت را تسلیت گفت

صنعت نفت ایران به مرحله تازه‌ای از توانمندی دست یافته است

نشست تخصصی معرفی فراخوان جمع‌آوری کربن برگزار شد

شرکت ملی گاز و سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

قطع نخاع نوزاد 5 ماهه گلستانی بر اثر شکستن قلنج!

طراحی بنیادی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی تا پایان 1403 تکمیل می‌شود/ بزرگ‌ترین واحد هیدروکراکر خاورمیانه در پالایشگاه آبادان به بهره‌برداری می‌رسد

طراحی بنیادی پتروپالایشگاه شهید سلیمانی تا پایان سال به اتمام می‌رسد/ بزرگ‌ترین واحد هیدروکراکر خاورمیانه در پالایشگاه آبادان به بهره‌برداری می‌رسد

روزانه 3.5 میلیون بشکه نفت به ثروت کشور افزوده می‌شود

مدیرکل بنیاد مازندران از ثبت بیش از پنج هزار تاریخ شفاهی والدین شهدا خبرداد

شهرستان‌های استان تهران 57شهید امدادگر تقدیم انقلاب کرده است