پیام ویژه

آخرين مطالب

اسرائیل با جنگ ترکیبی ایران مواجه خواهد شد يادداشت

اسرائیل با جنگ ترکیبی ایران مواجه خواهد شد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
در شرایط کنونی در چه وضعیتی قرار دارند و به چه میزان درگیری مستقیم محتمل است؟
واقعیت این است که رویکردی که در شرایط کنونی اسرائیل در مقابل ایران در پیش گرفته جنگ نیست بلکه یک فتنه است. تعریف و مختصات فتنه نیز با جنگ متفاوت است. به همین دلیل نیز نوع واکنش ایران به این رویکرد نیز باید واکنش به یک فتنه باشد ونه جنگ. به این دلیل من این وضعیت را یک فتنه می‌دانم که امروز اغلب بازیگران بین‌المللی منافع خود را در جنگ بین ایران و اسرائیل می‌بینند. به همین دلیل وضعیتی که امروز در آن قرار داریم شبیه به دوران قبل از جنگ ایران و عراق است. در زمان قبل از جنگ ایران و عراق دو انرژی وجود داشت که تلاش می‌کردند این دو انرژی را با هم درگیر کنند که اثر کاهنده روی خود این انرژی‌های سیاسی باشد. نخست اینکه موضوع صدور انقلاب ایران که در آن زمان مطرح شده بود و دوم جاه‌طلبی‌های صدام بود که در آن مقطع وجود داشت. این در حالی است که صدام یکی از نخستین رهبران سیاسی بود که انقلاب ایران را به رسمیت شناخته بود. با این وجود صدام به شدت تحریک شد که جنگ را با ایران آغاز کند و به همین دلیل این جنگ شکل گرفت. اگر این دو کشور در آن مقطع زمانی با هم متحد می‌شدند در حدود10 میلیون بشکه نفت در روز در اختیار داشتند. این در حالی است که در آن زمان بیش از70 درصدنفت جهان از خلیج فارس تأمین می‌شد. میزانی که در شرایط کنونی کاهش پیدا کرده است. این آبراهه نیز در اختیار ایران و عراق قرار داشت. به هر حال در نهایت این دو انرژی در مقابل هم قرار گرفتند و8 سال جنگ کاهنده بین ایران و عراق شکل گرفت.
*چه نشانه‌هایی وجود دارد که شرایط امروز بین ایران و اسرائیل مانند شرایط قبل از جنگ ایران و عراق است؟
امروز شرایط به شکل دیگری تعریف شده و سود بسیاری از بازیگران بین‌المللی در جنگ ایران و اسرائیل قرار دارد. روسیه از زمانی که جنگ غزه آغاز شده دست برتر را در اوکراین پیدا کرده است. از سوی دیگر کشورهای منطقه وجود دارد که در این زمان هر روز برنامه توسعه جدیدی را افتتاح می‌کنند و بزرگ‌ترین مناسبات تجاری و توریستی را شکل داده‌اند.این وضعیت درباره ترکیه و کشورهای عربی مشهود است. البته بازیگران دیگری که از یک طرف از عمق استراتژیک ایران نگران هستند و از طرف دیگر از جاه طلبی‌های افراطیون صهیونیست هراس دارند. هدف این بازیگران نیز این است که این دو انرژی با هم درگیر شوند تا در یک روند کاهنده و فرسایشی قرار بگیرند. واقعیت مهم این است که در شرایط کنونی کدام یک از مولفه منافع ملی ما در جنگ با اسرائیل تأمین می‌شود؟ این یک گزاره کلیدی و مهم در شرایط کنونی است. من در روز هفتم اکتبر مصاحبه کردم و عنوان کردم این دامی است که برای ایران چیده شده است. اسرائیل می‌داند که اگر با ایران وارد جنگ شود آمریکا نیز مجبور خواهد شد با ایران وارد جنگ شود. این تحریکات ادامه داشت تا حمله به کنسولگری ایران در سوریه شکل گرفت. در چنین شرایطی موضوع انتقام سخت به فشار به استراتژی کشور تبدیل شد.
*این فشار به چه میزان می‌تواند در ایجاد تنش موثر باشد؟
 برخی در شرایط کنونی به دنبال این هستند که باید بین ایران و اسرائیل جنگ شکل بگیرد. در چنین شرایطی دیدگاه من این است که یک جنگ ترکیبی علیه اسرائیل شکل خواهد گرفت. در این جنگ نیروهای مقاومت در یمن، لبنان، فلسطین، عراق و سوریه حملاتی را علیه اسرائیل شکل خواهند داد. از سوی دیگر یک حملات ایران پایه نیز شکل خواهد گرفت. حملات ایران پایه با حملات ایرانی پایه نیز با هم متفاوت است. حمله ایران پایه حملاتی است که از خاک ایران انجام شود در حالی که حملات ایرانی پایه حملاتی است که ایرانی‌ها در کشورهای دیگر علیه اسرائیل و با یک مارک ایرانی انجام خواهند داد. این احتمال نیز وجود دارد که یک جنگ ترکیبی علیه اسرائیل شکل بگیرد که اثر بازدارندگی داشته باشد. در چنین شرایطی با توجه به آسیب‌هایی که متوجه اسرائیل خواهد شد این کشور نیز اقدامات متقابلی را شکل خواهد داد.

*در چنین شرایطی آمریکا چه موضعی خواهد داشت و چه اقدامی انجام خواهد داد؟
در چنین شرایطی نیز قطعأ پای آمریکا به این جنگ باز خواهد شد و آمریکا نیز تلاش خواهد کرد رویکرد پیشگیرانه در پیش بگیرد. سازوکاری که در عمان شکل گرفت شاید بخشی از این شرایط است. آمریکایی‌ها تلاش خواهند کرد در راستای مدیریت تحولات آینده پیشنهادهای تضمین نشده‌ای به ایران بدهند که ایران اقداماتی را علیه اسرائیل صورت ندهد. از جمله این پیشنهادهای تضمین نشده قول اسرائیل به عدم حمله به نیروهای مقاومت در سوریه و لبنان است. از سوی دیگر وعده پایان دادن جنگ در غزه نیز می‌تواند یکی از قول‌هایی باشد که اسرائیل می‌دهد. چالشی که در این زمینه وجود دارد این است که نتانیاهو بدون جنگ و حمله به رفح در عمل خود را در مقابل یک محاکمه و یا پایان عمر سیاسی اش می‌بیند. این چالشی است که آمریکایی‌ها نیز با آن مواجه هستند. به همان اندازه که ایران نسبت به رایزنی پنهانی با آمریکا تردید دارند اسرائیل‌ها نیز دچار تردید هستند. در شرایط کنونی شخص نتانیاهو با توجه به شرایطی که دارد بیش‌ترین تردید را در این زمینه دارد. واقعیت این است که مولفه‌های موجود نشان دهنده یک بحران است. با این وجود در عین حالی که با تصاعد و گسترش بحران مواجه هستیم سازوکارهای دیپلماتیک را نیز فعال‌تر خواهد شد تا در این شرایط جنگ گسترش بیشتری پیدا نکند.
*آیا شرایط برای فعال‌تر شدن سازوکارهای دیپلماتیک برای جلوگیری از گسترش جنگ وجود دارد و طرفین تمایلی به استفاده از این سازوکار دارند؟
اسرائیل به خوبی می‌داند که اگر یکی از اهداف ایران این باشد که در صورت پایان جنگ فلسطین، ایران ممکن است اقدام متقابل صورت نگیرد در این شرایط این بحث مطرح می‌شود که پس از ناکامی‌های دیپلماتیک شکل گرفته پیروزی سیاست فشار ایران ممکن است جایگاه ایران را تقویت کند. این اتفاق که دیپلمات‌ها نتوانستند جنگ را پایان بدهند اما ایران موفق به این کار شده به سود ایران است. نکته مهم دیگری که در این زمینه وجود دارد این است که متأسفانه برخی کشورهای عربی نیز دوست ندارند که ایران بدون جنگ از این مرحله خارج شود. در چنین شرایطی ایران یک کشور بدون حامی بین‌المللی است و در هر راهبردی باید این نکته را در نظر داشته باشد. شاید در زمینه سیاسی برخی موضع گیری‌ها با رویکرد حمایت از ایران اتخاذ شود اما جنگ عرصه عمل است و در این عرصه ایران باید به تنهایی گلیم خود را از آب بیرون بکشد. جنگ عرصه تقابل تجهیزاتی و اسلحه است. به عنوان مثال هنگامی که نماینده روسیه در شورای امنیت از ایران دفاع کرد حتی نامی از صدور بیانیه در شورای امنیت به زبان نیاورد. از سوی دیگر روسیه هنوزسوخو35و تجهیزات نظامی مورد نیاز ایران را به ایران تحویل نداده است. بدون تردید اگر سامانه دفاعی و حتی سیستم اطلاعاتی روسیه با ایران همکاری می‌کرد حتمأ فرماندهان نظامی ایران توسط اسرائیل شهید نمی‌شدند. این وضعیت به خوبی نشان می‌دهد که در صورت وقوع جنگ در عمل حمایتی از ایران صورت نمی‌گیرد و به همین دلیل در زمان جنگ سخنرانی‌های سیاسی هیچ کمکی به ایران نخواهد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1476365/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دلار به دنبال بازه آرامش

دغدغه‌های انتقال فرآورده‌های نفتی از ایران با گازوئیل

صادرات زعفران ایرانی با نام افغانستان!

زارع‌پور خبر داد؛ بسته هدیه اینترنت 30 گیگابایتی برای معلمان

گجت جنجالی ربیت R1 از سیستم‌عامل اندروید استفاده می‌کند

تیک‌تاک شاید در اتحادیه اروپا نیز ممنوع شود

اشتغال اهمیت دارد

بازگشت پیکر شهید دفاع مقدس پس از 36 سال انتظار به آغوش خانواده‌

معاون سازمان راهداری: 40هزار کیلومتر راه آسفالته کشور خرابی سنگین دارد

رو هوا بزن! 56000 تومان جایزه

ادای احترام رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مقام شامخ شهدای مازندران

با الگوپذیری از معلم شهید مطهری نقش واقعی معلم و استاد را در کشور به ثمر برسانیم

امضای 2 سند همکاری اقتصادی میان ایران و امارات

ال‌جی یکی از شاخص‌ترین مانیتورهای دنیا را عرضه کرد

حمله افراد ناشناس به پزشکان در کرخه خوزستان

کشته شدن 19 نفر در جنوب چین بر اثر ریزش جاده‌ای کوهستانی

خاطره‌بازی با معلم‌ها؛ داستان شیرین‌ترین کتک دنیا

شناسایی فرار مالیاتی 860 میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی

عاقبت دانه‌درشت‌ها

پاسخ معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به انتقادات ارزی رئیس مجلس

قراردادی با چین وجود دارد؟

صدور بیانیه تکراری درباره میدان آرش هیچ حقی برای کویت ایجاد نمی‌کند

تولید نفت اوپک در آوریل کاهش یافت

انتصاب سرپرست شرکت گاز استان کهگیلویه و بویراحمد

آخرین وضعیت عرضه ارز در مرکز مبادله

وزیر جهادکشاورزی: اجازه نمی‌‌دهیم محصولاتی که خودمان داریم وارد کشور شود

حلقه هوشمند رقیب گلکسی رینگ روانه بازار آمریکا می‌شود

با هم‌ دوست باشید

وقوع زلزله در کرمان

جنجال جدید طلافروشان

ارتقای شاخص‌های ایمنی صادرات در شرکت پایانه‌های نفتی ایران

درخشش غرفه سازمان منطقه آزاد کیش در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

افزایش 18 درصدی تولید پتروشیمی ارومیه در 1402

مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی: اقدام‌های فرهنگی باید امیدآفرین باشد

50فقره گوشی قاپی بعد از آزادی از زندان!

شکایت کارکنان گوگل از اخراج غیرقانونی به‌دلیل اعتراض به همکاری با رژیم صهیونیستی

نمایندگان مجلس: افزایش 10 درصدی تعرفه تاکسی‌های اینترنتی خلاف قانون است

افزایش 21درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس

نشست خبری مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران

حذف معافیت مشمولان بالای 35 سال از برنامه هفتم

لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت

زمان بهره برداری از خط 10 متروی تهران اعلام شد

انتقال 137 میلیارد لیتر نفت و فرآورده در 1402/ طول خطوط لوله انتقال نفت ایران 1000 کیلومتر افزایش می‌یابد

طول خطوط لوله انتقال نفت ایران 1000 کیلومتر افزایش می‌یابد/ انتقال 137 میلیارد لیتر نفت و فرآورده در 1402

بازداشت مروج کودک‌همسری برای تبلیغ آرایشگاه زنانه در اینستاگرام

ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید

معاون رئیس‌جمهور: رشد صنعت نفت کشور امروز 20 درصد است

سوء قصد مرگبار با وینچستر به جان 2 برادر در نمایشگاه ماشین

استرداد کلاهبردار 1200 میلیاردی به کشور

برخورد قطار با اتوبوس در لس‌آنجلس آمریکا